Szövegíró, blogger! Minden témában tőlem neked!

Ruhaápolás Úrkút Veszprém megye

A mai világban a megjelenésünk többet számít mint valah, ennek érdekében pedig nem árt, ha tudjuk, hogy a ruhaápolás milyen lehetőségeket rejt magában. Mint minden ágazatban, így a háztartási eszközök esetében is végtelen a lehetősége annak, hogy milyen készülékek előnyeit élvezhetjük, milyen eszközök segítségét vehetjük igénybe. A ruhaápolás technikái
 
A mai világban a megjelenésünk többet számít mint valah, ennek érdekében pedig nem árt, ha tudjuk, hogy a ruhaápolás milyen lehetőségeket rejt magában.
 
Mint minden ágazatban, így a háztartási eszközök esetében is végtelen a lehetősége annak, hogy milyen készülékek előnyeit élvezhetjük, milyen eszközök segítségét vehetjük igénybe. Az alábbiakban azon eszközöket szedjük össze, amelyek nélkül elképzelhetetlen a ruhaápolás.
 
A ruhaápolás, akár egy jó autó karbantartása. A megvásárol ruhadarabokra is költhetünk éppenséggel egy vagyont, amely, ha el van hanyagolva, nem lesz hosszú életű, pedig minőséginek ígérkezett, csak nem volt megfelelően karbantartva, kezelve időről-időre.
 
Az első és talán leginkább fontos kellék nem más, mint a vasaló. Egy ruha a mosás után kifejezetten gyűrött, amely viselésre ugyan alkalmas a szárítás után, de ne számítsunk arra, hogy egy állásinterjún, vacsora alkalmával, vagy éppen egy moziban, színházban kellemes benyomást keltünk, ha nem vasaljuk ki ruhánkat. Sokan szeretnek bevetni apró trükköket, melyektől azt remélik, hogy a ruha megúszhatja a vasalást, ám az igazán igényes emberek nem próbálkoznak ilyesmivel. A trükk az, hogy miután a ruha kikerül a mosógépből, utána határozott mozdulatokkal kirázzuk, majd csipeszek segítségével, a lehető leginkább egyenletes módon a szárítóra helyezzük. A ruha így a saját súlyának köszönhetően képes kilógni magát, és a mosás után sokkal kevésbé marad gyűrött, mintha csak hanyag módon dobtuk volna a szárítóra. Ez valóban segít valamit, ám a tökéletes eredményt kizárólag egy jó, minőségi vasaló használatával érhetjük el.

Egy kézi gőzölő is csodákat tehet bizonyos ruhadarabokkal. A gőzölők kiválóan alkalmasak olyan ruhákhoz, amelyek kisimítást igényelnek, ám nem tesz nekik jót, ha nyomás hatását kell alkalmazni. Ilyenek lehetnek többek közt az alkalmi ing, egy chino, vagy akár egy gyárilag gyűrött farmer a hálószobán. A működési elv mechanizmusát tekintve ugyanaz, mint egy vasaló esetében, ám az alapvető különbség az erő és hő kifejtésének különbségében rejlik. Egyes ruhákhoz a vasaló, más darabokhoz a gőzölő dukál. Alapos tisztítást szinte minden ruha igényel, ennek pedig az egyik leginkább hatékony módja sokak szerint az, ha fehérítőt használunk, azonban óvatosan kell eljárni ezzel a szerrel, ugyanis kifejezetten kíméletlen is tud lenni egy adott ruhadarabbal. A piacon elterjedt, standard fehérítők helyett, inkább használjunk gyengéd hatást előidéző, klórmentes fehérítő tisztítószereket.

Egy megfelelő szárító állvány beszerzése rengeteget javíthat a ruhájának élettartamán. Ha van rá módja, a ruháit levegőn szárítani mérföldekkel jobb, mint szárítógépben. Minden szövetnek megvan a maga természetes páratartalma és ha szárítógépet használ, könnyedén előfordulhat, hogy túlságosan kiszárítja a ruháját. Emiatt a szálak idővel gyorsabban lebomlanak. A levegőn szárított nedves ruhák végül elérik természetes páratartalmukat és tovább funkcionálnak. Fontos felkészülni a nem várt szakadásokra is a ruhák esetében.

A varrókészletek a ruhák számára elsősegélynyújtó doboz gyanánt funkcionálnak. Legyen szó laza gomb orvoslásáról vagy a ruhadarab varrásáról, a kéznél lévő varrókészlet megmentheti a ruhát. Sokan nem tudják, ám a gardróbszekrényben egy kis cédrus csodákat tehet a ruhákkal. A lepkék szeretnek gyapjúból nassolni. A molyok azonban menekülnek a cédrusfa által előidézett közegtől, így ajánlatos beszerezni egy ilyet. A ruhaápolás egyik nagy kellékének számít a vállfa is. Ha egy mód van rá, hagyjuk, hogy ruháink kilógják magukat a szekrényben, ahelyett hogy hajtogatjuk őket, hiszen az esésben ez egy idő után zavaró textúrát idézhet elő.
 

<-- Vissza a Ruhaápolás Úrkút Veszprém megye blog oldalra!