Szövegíró, blogger! Minden témában tőlem neked!

Konyhabútor vásárlás XIV. 14. kerület Budapest

Mire figyeljünk, ha online vásárolunk konyhabútort

Nagyon sok háztartás fontos részét képezi a konyha, lletve a konyhabútor. Előbbi egy olyan különleges helyiség, ahol sok időt töltünk - legyen szó családi vagy baráti étkezésről, új receptek kipróbálásáról, vagy csak egy finom étel megfőzésének élvezetéről. A konyha méretétől függetlenül is olyanná alakíthatjuk a rendelkezésünkre álló teret, amelyre büszkék lehetünk. A bútorok kiválasztásánál az esztétikai szempontok mellett fontos szerepet játszik a funkcionalitás és a tartósság is. Alábbi cikkünkben összegyűjtöttünk néhány hasznos tanácsot, hogy megtalálja álmai konyhabútorát.

Mire ügyeljünk konyhabútor vásárlásakor?

A hozzáférhetőség a legfontosabb szempontok egyike, amivel elkerülhető, hogy véletlenül a konyhabútor bizonyos elemeihez ütközzünk és így sérüléseket szerezzünk. Figyeljünk a könnyű karbantarthatóságra, a megfelelő tisztításra és ápolásra is: a konyhát főzéshez és étkezésre használjuk, ez egyúttal azt is jelenti, hogy a foltok és egyéb problémák egyik központja lehet, amelyek kárt tehetnek a márvány munkalapokban vagy a kényes készülékeinkben. Ne feledkezzünk el a kialakítás fontosságáról sem, hiszen egy jól megtervezett munkaterületre van szükségünk.
Partner:
 
álló tükör
1
2200
0.09
96 1 
dulux színek
2
2500
0.04
12 2 
előtető
1
7800
0.18
315 1 
előtető ötletek
6
350
0.12
18 5 https://lampone.hu/blog/teraszteto-teraszfedes-otletek-2-kiadas
 
előtetők
7
900
0.16
1 28 https://lampone.hu/polikarbonat-aluminium-eloteto
 
polikarbonát előtető
1
1800
0.14
90 1 
faldekoráció
6
800
0.09
21 9 https://lampone.hu/faldekoracio-faldekor
 
falfesték színek
3
2700
0.07
108 1  
fali tükör
2
1900
0.10
35 4 
gardena robotfűnyíró
1
2200
0.14
6 20 https://lampone.hu/gardena-funyiro-robot-R80LI
 
karcher magasnyomású mosó
 
4600
0.12
12 21 https://lampone.hu/karcher-k-2-magasnyomasu-moso-full-control-home
 


Érdemes a konyha formáját és méretét, valamint az alapvetően szükséges elemeket is figyelembe venni. A munkalap helye és a beszerelendő alapvető eszközök kiválasztásával haladunk egy olyan cél felé, amelynek eredménye egy gyönyörű konyha és étkező létrehozása. A Kring ROMA szett például úgy került kialakításra, hogy legyen helye minden berendezésnek, a teljes alsó hossza 120 cm, így a 60 cm-es tűzhellyel együtt 180 cm hosszú. 28 mm-es hőálló lapból és 16 mm-es melaminált forgácslapból készült, amelyhez fémtartozékok társulnak. A 80x60-as mosogatótálcával ellátott mosogatószekrény is jól illeszkedik a bútorzat többi eleméhez. A hazai online boltokban a konyhabútorok széles választéka vár bennünket, 50-200 ezer forint közötti árkategóriában már hosszabb távra tervezhető komplett termékek közül tudunk választani. Vásárlás előtt szakember tanácsát is kikérhetjük, amennyiben bizonytalanok vagyunk a jó döntést illetően.

A konyhaszekrény kiemelt szerepe

Mivel a konyhaszekrények a legtöbb helyet foglalják el, kihatással vannak konyhánk általános kinézetére is. Ne hagyjuk, hogy a helyiség területének elrendezése befolyásolja, milyen stílust vagy dizájnt szeretnénk kialakítani. Függetlenül attól, hogy parasztházi vagy teljesen modern stílus a célunk, először mindig érdemes meghatározni a stílust, majd a megfelelő színt, hogy a konyha szép és esztétikus legyen. A modern szekrények a legkevésbé részletezettek a különféle szekrénystílusok közül, de egyszerűségüknek köszönhetően mégis meg tudják őrizni az elegáns és letisztult megjelenést. A konyhai ülőhelyek nélkülözhetetlenek, ha pihentető légkört szeretnénk teremteni, különösen akkor, ha barátokkal vacsorázunk, és a beszélgetés közben alig várjuk, hogy végre helyet foglaljunk az asztalnál.

A konyhabútor és a konyhai eszközök

Sok időt, fáradságot és helyet takaríthatunk meg beépíthető berendezésekkel. A konyhaszekrényben valószínűleg az összes étkészlet elfér, nézzük meg azonban azt is, hogy hogyan tudjuk elrejteni azokat a készülékeket, amelyeket nem igazán szeretnénk, hogy szem előtt legyenek. Érdemes néhány dolgot figyelembe venni, ha a konyhabútorhoz beépített eszközöket vásárolnánk:
- szabadon álló készülékek: ahogy a nevük is mutatja, ezek minden más egységtől külön helyezkednek el (pl. mosogatógép)
- integrált készülékek: a név a konyhabútorok belsejébe rögzített háztartási berendezésekre vonatkozik, amelyek részben vagy teljesen el vannak rejtve egy ajtólap mögött.
- telepített készülékek: olyan gépek összefoglaló neve, amelyek a bútor tetején, az oldalakon vagy a munkalap alatt találhatók. Ez a változat rugalmasabb, mint az integrált, mivel szükség esetén könnyen eltávolíthatók a konyhabútorból.

<-- Vissza a Konyhabútor vásárlás XIV. 14. kerület Budapest blog oldalra!