Szövegíró, blogger! Minden témában tőlem neked!

Esküvő dekor XIV. 14. kerület Budapest

Egy igazán életre szóló esküvőhöz nem csak menyasszony és vőlegény kell – az esküvő dekor stílusa (vintage, modern, rusztikus), az esküvői meghívó, az esküvői torta, a különböző feliratok, lufik ugyanúgy hozzájárulnak a nagy nap hangulatához, mint a két ember egymás iránt érzett szereleme. Esküvő dekor tippek

Egy igazán életre szóló esküvőhöz nem csak menyasszony és vőlegény kell – az esküvő dekor stílusa (vintage, modern, rusztikus), az esküvői meghívó, az esküvői torta, a különböző feliratok, lufik ugyanúgy hozzájárulnak a nagy nap hangulatához, mint a két ember egymás iránt érzett szereleme. És bár az esküvői dekoráció tervezgetése hálás feladat, a gyakorlatban alapos körültekintést és nagy tudatosságot igényel. Ezért az alábbiakban – a teljesség igénye nélkül – bemutatunk néhány apró trükköt, hogy a nagy nap tényleg tökéletes lehessen.

A listák aranykora

Ha elkezdődtek az előkészületek, ki lett tűzve az időpont, az esküvői meghívók is útban vannak, a fejetlenség elszabadulását megelőzendő érdemes elkészíteni a szükséges esküvői dekorelemek listáját is. Ezen bármi olyasmi szerepelhet, amit fontos lehet, például esküvői autódísz, esküvői asztaldísz, lufi, esküvői ültetőkártya, de itt kaphat helyet a tányér, pohár, terítő, a gyertyák és egyéb dekorációs kellékek, a lényeg, hogy konkrét legyen a lista, pontos mennyiségekkel, színekkel, beszerzési helyekkel és árakkal. Ha Ön vizuális típus, készítsen olyan listát, ahol a szükséges tárgyak fényképei is szerepelnek.

A kis terek megfelelő díszítése

Az utóbbi időkben egyre kisebbek, intimebbek az esküvők, azonban a kis területű esküvői termek díszítése más megközelítést kíván, mint a nagy helyszíneké. Ezért a leghatásosabb eredmény érdekében érdemes lehet megfogadni az alábbi tanácsokat:
  • Tükrök megfelelő elhelyezésével a tágasság érzete fokozható.
  • A világos színek használatával tágas, szellős hatás kelthető – ezek az árnyalatok visszaverik a fényt, tehát növelik a térérzetet. Ha nem szeretne lemondani a sötét színek alkalmazásáról, érdemes a mennyezetre összpontosítani őket, így a mélység illúziója kelthető, ami végeredményben a tágasság érzetét fokozza.
  • Ha kis méretű teret kell díszíteni, a kevesebb mindig több: a sok és nehéz dekorelem ugyanis a kis helyiséget még kisebbnek látszóvá teszi. Ezért érdemes egy-egy pontra koncentrálni a díszeket, a tér többi részét pedig szellősen hagyni.
  • Az áttetsző kialakítású elemek – például esküvői asztaldíszek, feliratok, akár székek, világítótestek – szintén segítenek abban, hogy a helyiség szellős és tágas legyen.
A modern és hagyományos stílus keverésének aranyszabályai

Aki szeretne a legújabb trendeknek és a hagyományos megoldásoknak egyszerre megfelelni, annak különösen körültekintően kell eljárnia.
  • A „fele-fele” típusú megközelítés, vagyis ha a dekorelemek fele modern stílusú, a másik fele pedig hagyományos, az zavaros, kiegyensúlyozatlan hatást kelt. Aranyszabály ebben az esetben nincs, de a 80/20 törvény itt is jó iránymutatásul szolgálhat – tehát 80 százalék modern, 20 százalék tradicionális (vagy éppen fordítva) tévedhetetlen kombinációt jelent.
  • Kísérletezzen bátran, mielőtt végleges döntést hozna! Ha például hagyományos vázákkal szeretné díszíteni az asztalokat, próbálgassa végig különféle virágokkal, hogy melyik kombináció eredményezi a legszebb hatást. Az internet is tele van jobbnál jobb ötletekkel, merítsen bátran belőlük.
  • Ügyeljen a kulturális értékekre, a helyi sajátosságokra és a hagyományokra. Bizonyos hagyományos díszítőelemek sérthetik a jó ízlést és egyesek érzékenységét (átlátszó nászajándék gyűjtő doboz például), de a modern esküvői ültetőkártya, esküvői meghívó is olyan, amivel könnyű tévedni, mert ami például a Facebookon működik, nem biztos, hogy azon kívül is fog. Nehéz megtalálni a mindenki számára megfelelő megoldásokat, de egy kis teszteléssel, utánanézéssel nem is lehetetlen.
Esküvő után

A dekorációs kellékek vagy dekorelemek az esküvő után is jó szolgálatot tehetnek – nemcsak hasznosak lesznek, hanem érzelmi értékkel is bírnak, mint a nagy nap emlékei. Akinek például vintage stílusú esküvője volt, a vintage keretek, ládikók, bőröndök, órák remek kiegészítők lehetnek később az otthona díszítéséhez. Más kellékek is felhasználhatók újra: a „Mr. & Mrs.” feliratok például az ágy fölé téve mindig emlékeztetni fogják a párt az esküvő napjára.
 

<-- Vissza a Esküvő dekor XIV. 14. kerület Budapest blog oldalra!